Välkommen som delägare i Polynom

Hej och välkommen in i Polynomvärmen! Vi är väldigt glada att ha dig här.

För dig som inte investerat i onoterade bolag tidigare så finns det ett par saker som kan vara bra att veta. Du kan läsa det vi tycker är viktigast här →

Som nybliven delägare är det några saker du behöver göra. Vi har sammanställt allt i den här artikeln för att göra det så enkelt som möjligt. Det är viktigt att du går igenom den här listan steg för steg.

Skulle du ha några frågor rörande något av stegen så får du gärna höra av dig till delagare@polynominvest.se eller ringa oss på 010 – 641 40 40.

Vi behöver få in information om dig

Vi behöver ta in information om er delägare av regulatoriska skäl. När du har fyllt i det här formuläret så har vi all information vi behöver om dig. Formuläret bör inte ta mer än 5 minuter att fylla i.

Du behöver öppna en depå

Du kan förvara dina Polynomaktier på två sätt: i en Reavinstbeskattad depå (även kallad AF-depå, naken depå eller bara depå) eller i en Kapitalförsäkring. Det finns vissa olikheter mellan dem och du behöver fatta ett beslut om vilken du vill använda med hjälp av vår samarbetspartner Real Finans & Försäkring. Alla som blir delägare i Polynom blir erbjudna ett möte med dem för att prata om vilken typ av förvaring man vill ha för sina Polynomaktier.

Oavsett om du vill ha en Kapitalförsäkring eller inte så behöver du ha en reavinstbeskattad depå för att vi ska kunna boka ut aktierna till dig. Det här är otroligt viktigt att du gör snarast. Har du ingen reavinstbeskattad depå så kan vi inte boka ut varken dina eller någon annans aktier.

Efter att du öppnat depån så behöver vi att du även fyller i ett formulär med depånumret så att vi får in det i vårt system.

Vill du ha en steg-för-steg-guide för hur du gör för att öppna din reavinstbeskattade depå hos Alpcot hittar du det här →

Om du investerar som företag

Investerar du som företag så kan du inte öppna en reavinstbeskattad depå genom länken ovan, utan behöver höra av dig till Alpcots kundtjänst. Det gör du på 010-455 0500 eller info@alpcot.se!

Du behöver fylla i en KYC-blankett

KYC står för Know Your Customer och är en blankett som används av banker och finansiella institut bland annat för att förhindra penningtvätt. Du kan ha fyllt i en sådan när du tecknade dig hos Nordic Issuing, men då måste du ändå göra det igen. Vi får inte dela den typen av information varken med Nordic Issuing eller någon annan samarbetspartner.

KYC-blanketten kommer som ett digitalt avtal till din e-post snart och det är bra om du kan signera den så snart som möjligt. Har du inte BankID får du höra av dig till oss på delagare@polynominvest.se eller 010 – 641 40 40 så löser vi det.

Fyll gärna i vår kompetensinventeringsenkät

En stor fördel med att vi är många delägare i Polynom är att vi kan dela kunskap, kompetens och information med varandra. Vi håller just nu på att hitta former för hur vi ska göra det lättare. Det är idag en fördel för oss när vi utvärderar företagen som vi vill investera i. 

Det sagt vill vi samtidigt värna om er integritet så ovanstående tankar bygger på medgivande från er sida. Med andra ord är det fullt möjligt att vara en passiv delägare i Polynom som aldrig deltar i någon gemensam aktivitet och aldrig blir rådfrågad om vi vill investera i ett företag eller bransch där du kanske har värdefulla insikter.

För att vi ska kunna börja bygga denna kompetensdatabas behöver vi lära känna er lite bättre. Vi vill förstå vad ni kan, vad ni tycker om att göra på fritiden och vad ni vill ha mer ut av delägarskapet. Informationen som delas med oss är endast tillgänglig för medarbetare hos Polynom och kommer inte delas med någon annan.

Första steget för oss i att lära känna alla er delägare är enkäten nedan där vi ställer ett par frågor kring vad ni kan, vill och bryr er om. Vi kommer sedan följa upp med individuella samtal med några som indikerat att ni vill engagera er för att se hur vi gör det på bästa sätt!

Enkäten kommer användas för att bygga upp en databas som blir sökbar för oss medarbetare, och kan således användas i lite olika situationer.

Enkäten är ganska lång, så vi ser gärna att du tar dig en stund för att fylla i den så utförligt som möjligt.

Har du några funderingar kring formuläret så får du gärna höra av dig på delagare@polynominvest.se.

Gå med i vår Facebookgrupp

Vi har satt upp en Facebookgrupp för alla våra delägare där vi delar information. Det är också ett forum där man kan ställa frågor och få svar av andra delägare. Det är inget måste att gå med, men kan vara bra om du vill vara säker på att du får all info från oss!

Registrera dig här på hemsidan

I navigationsmenyn längst upp så hittar du en inloggningsknapp. Där kan du skapa ett konto här på hemsidan. I inloggat läge kan du sedan få tillgång till bland annat en lista på alla våra innehav och ett par rabatter och erbjudanden från våra portföljbolag. Vi granskar alla som ansöker om medlemsskap på hemsidan eftersom det är exklusivt för dig som är delägare i Polynom. Det tar därför ett litet tag mellan att du ansöker om ett konto tills du får tillgång till det!

Nu är du färdig!

Har du gjort alla stegen ovan så är du helt i fas. Skulle vi sakna någonting så kommer vi höra av oss. Annars så önskar vi dig varmt välkommen som delägare i Polynom!