Öppna en reavinstbeskattad depå hos Alpcot via Real FF

När vi flyttade från Garantum i höstas så flyttades bara de depåer som hade ett innehav. Detta till trots så är det viktigt att ha en naken depå för att vi ska kunna boka ut aktierna till er. 

Du kan öppna en naken depå själv, det gör du genom den här länken →

Efter att du öppnat depån så behöver vi att du även fyller i ett formulär med depånumret så att vi får in det i vårt system. Formuläret hittar du här →

Skriftlig genomgång av hur du gör

När du klickar på länken för att öppna depån så kommer du till en sida som ser ut såhär. Du klickar då på “Gå vidare”

Då kommer du till en sida som ser ut såhär. Där fyller du i din e-postadress och ditt telefonnummer. Viktigt här är att du med muspekaren klickar utanför boxarna där man skriver innan du klickar dig vidare. Du väljer att signera med mobilt BankID eller BankID på samma enhet.

Då kommer du till en sida som heter kundkännedom som ser ut såhär. Fyll i uppgifterna efter bästa förmåga, det är det viktigaste.

När du fyllt i den kommer du till den här sidan, och ska då klicka i rutan för “Reavinstbeskattad depå”. Du måste också godkänna att korrespondensen från Alpcot sker elektroniskt för att kunna gå vidare. Reavinstbeskattad depå, naken depå, vanlig depå och aktie- och fonddepå är alla benämningar på samma kontotyp. Alpcot använder uttrycket reavinstbeskattad depå.

När du klickar dig vidare kommer du till en sida med ett avtal som du behöver signera via BankID igen. Efter det är depån öppnad. Då kopierar du depånumret och klistrar in det i formuläret här →

Har du redan hunnit klicka dig förbi depån så finns den på din kontoöversikt. Då är det kontot med beteckning “R” som står för “Reavinstbeskattad Depå” som du ska klistra in i formuläret.